Zadarska županija

Uhićen dvojac koji je dilao po zadarskom, gospićkom i šibenskom području

"BIZNIS" S KOKAINOM

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Zadra i 30-godišnjakom sa obrovačkog područja zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Naime, sumnja se da je 36-godišnjak u razdoblju od sredine travnja do prošlog petka, 29. svibnja ove godine prema prethodnim dogovorima na različitim lokacijama u Zadru i okolici kao i na šibenskom i gospićkom području konzumentima i preprodavačima prodavao drogu kokain u to najmanje 76 navrata.

Nadalje 30-godišnjaka se sumnjiči da je na obrovačkom području konzumentima i preprodavačima prema prethodnim dogovorima prodao drogu kokain u najmanje 3 navrata kao i drogu marihuana u 2 navrata.

Također, obojicu ih se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru u najmanje 7 navrata neovlašteno prenosili, posredovali u prodaji, posjedovali, vagali i pakirali te prodavali kokain.

Tako je nedvojbeno je utvrđeno kako su obojica u navedenom periodu preprodali najmanje 163,5 grama kokaina i 100 grama marihuane, pri čemu su stekli nepripadajuću protupravnu imovinsku korist veću 85.000,00 kuna.

Drogu su preprodavali na području Zadra i okolnih mjesta te na gospićkom i šibenskom području osobama u dobi od 23 do 43 godine.

U petak, 29. svibnja nakon kupnje kokaina u Zadru na Jadranskoj cesti uhićen je 25-godišnjak, koji je pokušao pobjeći policijskim službenicima, a pri tome odbacio mobitel i 10 grama kokaina. Nedugo zatim u Zadru na ulici, dok je čekao 31-godišnjeg kupca, uhićen je 36-godišnjak, a kod kojeg su pronađena 2 paketića sa po gram kokaina i manji novčani iznos.

Istu večer, na obrovačkom području u obiteljskoj kući gdje živi, uhićen je 30-godišnjak. Nakon predstavljanja policijskih službenika jedan od članova obitelji pokušao je iz kuće odbaciti novčani iznos veći od 120.000,00 kuna i vrećicu sa duhanom u čemu nije uspio jer su objekti već bili pod nadzorom policije. Navedeni predmeti su poslije oduzeti od 30-godišnjaka.

Temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršene su pretrage njihovih vozila, obiteljske kuće i gospodarskih objekata na području Obrovca, pri čemu je 30-godišnjak prije pretrage izručio 12, 5 kilograma duhana, skraćenu pušku nepoznate marke, manju količinu streljiva, digitalnu vagu za precizno mjerenje i novčani iznos veći od 50.000,00 kuna u domaćem i stranom novcu.

Pretragom gospodarskih objekata pronađeno je 43 grama kokaina namijenjenog daljnjoj prodaji kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Isto tako pretragom stana u Zadru vlasništvo 36-godišnjaka pronađeno je više paketića sa ukupno 9,6 grama kokaina i više od 11.000,00 kuna u kunama, Eurima i američkim dolarima.

Kaznena djela, osim na području PU zadarske činili su i na području Policijskih uprava Ličko-senjske i Šibensko-kninske.

Protiv 36-godišnjaka ODO-u u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog više kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 30-godišnjaka i zbog kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U subotu, 30. svibnja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku, nakon čega su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a zatim im je Sudac istrage Županijskog suda u Zadru nakon ročišta odredio istražni zatvor, priopćila je PU zadarska.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PU zadarska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close