Grad ZagrebTech

Ugasimo svjetla na jedan sat za planet Zemlju

Grad Zagreb će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet zemlju – akciju gašenja svjetla na sat vremena koja se održava s ciljem podizanja svijesti i suočavanja s posljedicama klimatskih promjena koje su naša realnost te kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.


Tako će u subotu, 30. ožujka, od 20,30 do 21,30 sati u mraku biti zagrebački Kaptol, Katedrala i Medvedgrad. Akcija, koju organizira WWF, ove će se godine pod motom Skini se s plastike, navuci se na prirodu provesti u više od 180 zemalja, gdje će središta više od 7.500 gradova i 2.000 svjetski poznatih znamenitosti biti u mraku.

Globalna inicijativa WWF Sat za planet Zemlju nastala je 2007. u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, a prerasla je u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close