Lifestyle

Udruga SOS Rijeka provodi programe u Gospiću i Korenici

Udruga SOS Rijeka provodi dva programa u sklopu kojih  pružaju  besplatno savjetovanje i izvan sjedišta Udruge koje se nalazi u Rijeci.


Jedan projekt ili program je  „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ koji je usmjeren primarno smanjenju nasilja u obitelji te u sklopu kojeg žrtvama nasilja pružamo besplatnu psihološke i primarnu pravnu pomoć  te pomoći pri uključivanju u tržište rada (pomoć oko pisanja životopisa, priprema za razgovor za posao i sl.).

Uz taj  program nedavno su započeli i s provedbom projekta “Savjetovalište za pravnu pomoć“. U sklopu tog projekta  pružaju besplatno pravno savjetovanje  i nešto širem krugu osoba, odnosno u širem spektru pravnih područja. Naime, u sklopu ovog programa osim žrtvama nasilja u obitelji besplatnu primarnu pravnu pomoć mogu  pružiti i drugim socijalno osjetljivim skupinama u vezi obiteljskih i drugih statusnopravnih pitanja, prava žrtvava vezano za  kazneno i prekršajno pravo, socijalna prava (socijalna skrb, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, prava za vrijeme nazaposlenosti i sl.) radno i antidiskriminacijsko  pravo te druga pravna pitanja ako su neodvojivo povezana s nekim od navedenih pravnih područja.

Provedba programa zamišljena je na način da  potencijalni korisnici Udrugu SOS Rijeka  kontaktiraju putem telefona 051/211-888 ili na email: [email protected]. Terenska savjetovanja bi se odvijala u suradničkoj organizaciji na području Gospića i u Udruzi „Pokretač“ u Korenici. Navedene usluge osim njihovim  dolaskom u Gospić i Korenicu dostupne i telefonskim putem (051/211-888) ili putem e-maila ([email protected]), ukoliko netko od korisnika ne želi ili nije u mogućnosti doći na savjetovanje.

Program „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  projekt „Savjetovalište za pravnu pomoć“ financiran je od strane Ministarstva pravosuđa. Također, programe sufinanciraju Primorsko – goranska županija i Grad Rijeka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close