VijestiGrad ZagrebZdravlje

Udruga “Sve za nju” poziva na tribinu povodom Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Udruga „SVE ZA NJU“ će i ove godine obilježiti Svjetski dan borbe protiv raka jajnika.


U suradnji s brojnim ustanovama i udrugama u utorak 8. svibnja 2018. organizirana je Javna tribina naziv „To nisu samo ženske stvari“ u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2 s početkom u 11 sati. Tribina je namijenjena bolesnicama, članovima obitelji, liječnicima i drugim stručnjacima koji sudjeluju u liječenju i pružanju psihološke podrške oboljelima od raka te predstavnicima medija.

Predavači i teme tribine su slijedeći:Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC Zagreb: Prevencija i dijagnostika raka jajnika i uloga razvoja centara izvrsnosti; Prof. dr. sc. Damir Babić, Predstojnik Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju KBC Zagreb: Genetičko testiranje žena oboljelih od raka jajnika u terapijske svrhe; Prim. dr. sc. Višnja Matković, Zavod za onkologiju Klinike za ženske bolesti i porode Petrova KBC Zagreb: Liječenje žena oboljelih od raka jajnika; Prof. dr. sc. Ljiljana Šerman, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Psihološko savjetovanje kao dio genetičkog savjetovanja; Prof. dr. sc. Sonja Levanat, Zavod za molekularnu medicinu, Institut Ruđer Bošković: Predstavljanje projekta kojeg financira Grad Zagreb ”U potrazi za ranim pokazateljima raka jajnika’

Ovom prigodom Udruga „SVE ZA NJU“ predstavit će SMO vodič za bolesnike „Kako živjeti s rakom?“, te ostale aktivnosti kampanje “To nisu samo ženske stvari“.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close