Ličko-senjska županija

Udbina: Vlasniku koji je držao životinje bez nadzora naplaćena novčana kazna

U protekla 24 sata (8./9. prosinca 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Općine Brinje zbog osnova sumnje da počinio krađu.
Sumnjiči se da je u vremenu od 12. do 22. listopada 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Prokike posjekao i otuđio 85 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Brinju.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora na području Udbine, te je počinitelju naplaćena novčana kazna.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je građanin s područja Gospića dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 65 komada streljiva call. 5,45mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja – manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, stoji u priopćenju policije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close