Lifestyle

Učitelji su nam lagali: Stvari koje smo učili u školi, a nisu istinite!

Laži, laži, laži me ti me lažeš najbolje… Tako nekako bi se moglo reći za neke činjenice koje su generacije učile na nastavi a one zapravo nisu istinite


RIBICA IMA SJEĆANJE OD TRI SEKUNDE – Dokazano je da su ribe razvijene poput sisavaca ili ptica, a istraživanja su pokazala da se ribe mogu pamtiti “događaje” od tri do pet mjeseci.

ISAAC NEWTON JE OTKRIO GRAVITACIJU KAD MU JE JABUKA PALA NA GLAVU – Istina je da je Isaac Newton vidio jabuku kako pada sa stabla u ravnoj liniji zbog čega se zapitao što to vuče jabuku direktno na tlo, a ne postrance.

BIKOVI SE RAZBJESNE KAD VIDE CRVENU BOJU – Bikovima boje ništa ne znače, njima smeta mahanje (zastavom, stolnjakom ili nečim trećim) i jurcaju na mahanje tkanine, a ne na boju.

DEVE ČUVAJU VODU U GRBAMA – Sposobnost deva da prežive sedam dana bez vode nije zahvaljujući tome što im se u grbama nalazi višak vode. Istina je da se u grbama nalazi masnoća koja pruža devi energiju za oko tri tjedna normalnog funkcioniranja, a višak vode zadržavaju u bubrezima i crijevima. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close