Film i TVScena

Učitelji “Marsovca” doveli u školu

Dok se u Hrvatskoj vode velike rasprave oko reforme školstva, a informatika je i dalje izborni predmet, u drugim zemljama osvajaju nagrade za inovativne pristupe učenju.


Dvoje učitelja iz SAD-a osvojilo je međunarodnu nagradu za inspiraciju kojom nadahnjuju učenike. Sherry Mitchell i Matthew DiGioia su učitelji osmog razreda škole Bailey, a na svojim satovima inspiriraju učenike koristeći knjige i filmove. Osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natječaju Houghton Mifflin Harcourta koristeći knjigu i film Marsovac, kino hit koji je hvaljen za svoju uvjerljivosti i realistični prikaz svemira i Marsa .

Mitchell i DiGioia su bili toliko oduševljeni Marsovcem da su ga odlučili ugraditi u školske lekcije i to kroz više predmeta. Ne samo iz znanosti, nego i engleskog jezika, povijesti i matematike.

“Nakon što sam pročitao knjigu stalno sam razmišljao o tome kako bi bilo sjajno iskoristiti knjigu u razredu. Knjiga je krcata matematikom i znanosti” – prisjeća se DiGioia.

On i njegova kolegica napravili su Google dokument te isplanirali lekcije i za kolege učitelje drugih predmeta u njihovoj školi. Istraživali su dijelove geografije Marsa, a od učenika su tražili pisanje eseja i snimanje video i audio materijala, a sve su teme bile povezane s Weirovom knjigom i filmom Marsovac.

Međupredmetne lekcije nisu toliko česte u osnovnim školama, no istraživanja potvrđuju da učenici učinkovitije uče kada gradivo nadilazi granice učionice.

Sherry Mitchell je učiteljica znanosti i često surađuje s drugim učiteljima, a istaknula je da suučenici bili oduševljeni lekcijama na temu Marsovca .


Tekst: 24sata.hr
Foto: flickeringmyth.com
Video: youtube.com

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close