Scena

Učenik JOSIP JURKOVIĆ iz Strukovne škole Gospić nagrađen za najromantičniju ljubavnu pjesmu

Na 17. međunarodnom natječaju ljubavne pjesme „Pjesma nad pjesmama“, koji je Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada raspisao na temu „Gdje si sada ljubavi moja?“, dana 14.2.2018. na samo Valentinovo, pod mentorstvom nastavnika Ivana Gaćine, učenik Josip Jurković iz 2. F razreda Strukovne škole Gospić, koji živi u Ličkom Osiku, s pjesmom „Garave oči“ osvojio je književnu nagradu za najromantičniju ljubavnu pjesmu, u kategoriji mlade nade ljubavnog pjesništva.


Jurković je nedavno na literarnom natječaju na temu „Moje novogodišnje želje“, koji je organizirala Samostalna narodna knjižnica Gospić, pod mentorstvom Ivana Gaćine dana 22.12.2017. osvojio 1. nagradu za pjesmu „Godina iz snova“, dok je njegov razredni kolega Hrvoje Brajković na istom natječaju pod istim mentorom dobio 3. nagradu za kratku priču „Moje novogodišnje želje“.
Strukovnu školu Gospić uspješno vodi ravnatelj, gospodin Ivan Orešković, a učenici trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja iz godine u godinu sve više proširuju svoje vidike dokazujući kako se uz ozbiljno vodstvo, organizaciju i timski rad može napraviti pozitivni iskorak za sebe i za svoju okolinu, što se od njih i očekuje jer su Grad Gospić i Ličko-senjska županija oduvijek bili vrelo genijalaca i nepresušnih talenata.
U zborniku ljubavnih pjesma pod nazivom „Pjesnici koji dodiruju ljubav VII“, organizator je iskazao zahvalnost osnovnim i srednjim školama iz regije koje su sudjelovale na natječaju, a iz Republike Hrvatske ovoga puta se odazvala samo Strukovna škola Gospić.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close