Automoto

Učenici gospićke Strukovne škole osvojili 5. mjesto na utrci solarnih automobila u Sisku!

Posljednje dane školske godine u Strukovnoj školi Gospić obilježio je zavidan uspjeh njihova proizvoda, solarnog automobila.


Bili su u Sisku na SOELI, 5.utrci solarnih automobila, vozila koja se pokreću na energiju Sunca. Gospićki strukovnjaci osvojili su 5 mjesto među 16 automobila škola iz cijele Hrvatske i jednog iz Slovenije.

“Tjerao sam ga koliko god je on mogao ići. Zanimljivo je,ali pomalo i neobično voziti ovakav automobil jer nema ni zvuka ni vibracija. Imao sam veliku tremu,ali na kraju je sve ispalo odlično“– govori  Marin Samardžija, vozač koji je vozio ovu posljednju utrku i osvojio peto mjesto na njoj.

Uspoređujući ga s “običnim” automobilom kaže “puno je bolje, tiše,ali što je najvažnije i besplatno je jer nema točenja goriva“. Ovaj automobil sastavili su učenici nekoliko strukovnih usmjerenja Strukovne škole Gospić., točnije automehaničari i elektrotehničari. S njima su radili stručni učitelji Laškarin Ivan, Starčević Mirko, Viduka Slavko, Rukavina Branko i Kasumović Matija. Govore nam stručni učitelji da je cijeli projekt itekako zainteresirao učenike, rade, sastavljaju dijelove, čine sve da automobil bude što bolji i što brži.

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close