Scena

Učenici Strukovne škole Gospić nagrađeni na nizu natječaja!

Pod mentorstvom nastavnika Ivana Gaćine učenici iz Strukovne škole Gospić nagrađeni su na nizu natječaja diljem Hrvatske u protekle dvije školske godine, a raduje činjenica da su među nagrađenima sve više učenici iz trogodišnjih strukovnih zanimanja.


Naime, na literarnom natječaju za haiku poeziju na temu „Portal“, koji je raspisao Aikido klub „Hohoemi“ iz Oroslavja (predsjednik Franjo Ordanić), u kategoriji učenika srednjih škola učenici iz Strukovne škole Gospić osvojili su ukupno 3 nagrade i 3 pohvale, i to sljedeći učenici: Luka Grgurić (3. F razred, 1. nagrada), Danijel Katić (1. A razred, 2. nagrada), Josip Žarković (1. A razred, 3. nagrada), Antonio Grgurić (1 A razred, pohvala), Ivan Asić (3. F razred, pohvala) i Mario Štimac (3. F razred, pohvala).

Osim ovih šest učenika u brošuru s pobjedničkim haiku radovima uvršteni su učenici Vlatko Perković (1. A razred), Josip Jurković (2. F razred) i Lucijan Štimac (3. F razred).

Nastavnik Ivan Gaćina postigao je sličan uspjeh s učenicima Strukovne škole Gospić i lani kad su na haiku natječaju na temu „Orao“ učenici iz Strukovne škole Gospić dobili prvu i treću nagradu uz tri pohvale, dok je druga nagrada otišla u Srednju školu Gračac također pod mentorstvom imenovanog nastavnika.

Uz ovaj veliki uspjeh, učenici Strukovne škole Gospić pod mentorstvom nastavnika Ivana Gaćine također su ostvarili iznimne rezultate na literarnom i foto natječaju u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH (DUZS).

Naime, učenik Marko Mraović iz 2. A razreda (smjer elektromehaničar) svojim literarnim radom „Čuvajmo zeleno zlato“ osvojio je izvrsnu 2. nagradu koja mu je dodijeljena u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu dana 4. svibnja 2018.
Zanimljivo je da je rad Marka Mraovića osvojio 3. mjesto na županijskoj razini (ocjenom županijskog žirija), gdje je njegov razredni kolega Mario Lulić osvojio 1. mjesto, a 2. mjesto učenik Marin Brigadir iz 1. F razreda, ali nakon ocjene državnog žirija Mraović ih je preskočio u ukupnom plasmanu na državnom nivou.

Na DUZS foto natječaju učenik Ivan Majetić iz 2. F razreda osvojio je sa svoje dvije fotografije 1. i 2. mjesto na županijskoj razini, a njegov razredni kolega Filip Knežević 3. mjesto, ali na državnoj razini nisu postigli pobjednički rezultat.

Treba napomenuti da su područni DUZS uredi zaprimili preko 5000 radova, a nakon odabira na županijskoj razini središnjica DUZS u Zagrebu zaprimila je ukupno 404 rada, od kojih 118 literarnih, 248 likovnih i 38 foto radova, a odabir najkvalitetnijih radova omogućila je ovogodišnja suradnja s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom iz Zagreba.

Iza uspjeha ovih vrijednih učenika stoji kvaliteta i izvrsna organizacija Strukovne škole Gospić koju uspješno vodi ravnatelj, gospodin Ivan Orešković, a  škola poziva učenike završnih razreda osnovne škole (osmaše) i njihove roditelje, nastavnike i sve ostale na DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE GOSPIĆ u četvrtak, 10. svibnja 2018. godine s početkom u 11 sati gdje će biti predstavljeno 6 obrazovnih sektora i 10 zanimanja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close