VijestiSport

Učenici Osnovne škole dr. Jure Turić dočekali sudionike Utrke mira

Utrka mira zastala je danas u Gospiću. Važna je to svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja


Trkači različitih nacionalnosti, vjere, boje kože, putujući kroz više od 100 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze. Mnoge poznate ličnosti dale su podršku Utrci: Carl Lewis, koji je ujedno i glasnogovornik utrke, Papa Ivan Pavao II, Mihail Gorbačov, Majka Tereza, Muhammad Ali, Pele, Nelson Mandela, Paul Tergat, biskup Desmond Tutu.

Pred zgradom Osnovne škole dr. Jure Turić u Gospiću ovaj trkaći tim iz različitih zemalja dočekali su brojni učenici, nastavnici i profesori, te ravnatelj škole Ivica Radošević i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Utrka ovaj tjedan ide kroz Hrvatsku, obilazi razna sela i gradove,a sve uz poruku da smo svi jedna velika obitelj, a mir želimo svi. Ove godine na utrci sudjeluju trkači iz primjerice Ukrajine, Latvije, Austrije, Engleske, naravno i iz Hrvatske. Svi oni zajedno domaćinima  su zapjevali svojevrsnu himnu utrke koju je prije 30 godina utemeljio Indijac Sre Chinmoy. S druge strane domaćini su gostima izveli nekoliko svojih glazbenih izvedbi koje pokazuju znanje gospićkih učenika i bogatstvo Gospića i ovoga dijela svijeta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close