Energetika

Učenici OŠ „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj!

Učenici Osnovne škole „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Učenici su prikupili 930 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.


Status Eko-škole stekli smo još 2016. godine, a ove smo godine potvrdili Srebrni status što je rezultat dugogodišnjeg upornog, odgovornog i timskog rada učenika i djelatnika škole. Kao Eko-škola imamo razvijenu svijest o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša u kojem boravimo, prirode i planeta Zemlje. Sudjelovanje u akciji Zeleni korak, kao i nagrada koju smo dobili zahvaljujući angažmanu naših učenika i učenica, svakako će nam biti dodatan poticaj da nastavimo odgajati i obrazovati mlade generacije razvijajući kod njih ljubav i odgovoran odnos prema okolišu i prirodi“, izjavila je Jasminka Rukavina, eko koordinatorica.

Uspjeh učenika OŠ „dr. Ante Starčević“ još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

„Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Osnovne škole „dr. Ante Starčević“ koji su nam pomogli da i ove godine ostvarimo taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima škole što su nam se pridružili u Zelenom koraku te se nadamo da će sudjelovati u budućim izdanjima naše eko akcije“, izjavila je Ivana Škulj, predstavnica dm-a.

Uz učenike Osnovne škole „dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja). PŠ Glavina Donja (Imotski) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ Vela Luka i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close