ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

Učenici iz podsektora strojarstva uskoro će postati još konkurentniji na tržištu rada. Evo kako

Redovni učenici, učenici s teškoćama, osobe s invaliditetom te odrasle nezaposlene i osobe željne prekvalifikacije, zahvaljujući projektu „STRuKA i TI“ kojeg provodi Tehnička škola Karlovac u partnerstvu sa Strukovnom školom Gospić, Obrtničkom i tehničkom školom Ogulin, Srednjom školom slunj te Tehničkom školom Požega, uskoro će postati još konkurentniji na tržištu rada. 

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda kojim će se modernizirati standardi zanimanja i kvalifikacija, kurikuluma, programa osposobljavanja i usavršavanja odraslih i osoba s invaliditetom u podsektoru strojarstva, a sve kako bi po završetku bili što spremniji odgovoriti na potrebe tržišta rada.

Kada su u pitanju redovni učenici, oni će imati priliku obrazovati se kroz modernizirana zanimanja i to za CNC operatera, tokara, alatničara, strojobravara, instalatera grijanja i klimatizacija, vodoinstalatera, limara JMO, autolimara JMO, automehaničara JMO, računalnog tehničara za strojarstvo, strojarskog računalnog tehničara te automehaničara. Učenici s teškoćama moći će pohađati program strojarskog tehničara, čime će i oni moći konkurirati na tržištu rada i pronaći posao koji im odgovara.

„Zanimanja iz podsektora strojarstva praktična su i zanimljiva, a istodobno i veoma tražena. Strukovne škole u Gospiću, Ogulinu, Karlovcu, Slunju i Požegi, svojim polaznicima nude niz zanimljivih aktivnosti, uključujući rad na različitim projektima i putovanja, a stečena teorijska znanja odmah primjenjuju na praktičnoj nastavi, što daje najbolje rezultate u pogledu kompetencija. U novim prostorijama Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, učenici partnerskih škola moći će učiti na modernim strojevima i tako potvrditi stečena znanja”, poručuju iz Tehničke škole Karlovac koja je nositelj projekta „STRuKA i TI“.

Odgojno-obrazovni radnici kroz ovaj će projekt proširiti vlastite kompetencije kako bi ih što vjernije prenosili učenicima, dok će odrasli polaznici programa obrazovanja u sklopu RCK Tehničke škole Karlovac ovladati svim vještinama traženim od strane poslodavaca. Modernizirat će se i provoditi formalni programi obrazovanja odraslih za područja: certificiranje proizvoda, upravljanje CNC strojevima, aditivna proizvodnja, program  osposobljavanja za rukovatelja CNC tokarilicom, program osposobljavanja za rukovatelja CNC glodalicom te program osposobljavanja Zavarivač.

Također, odrasli polaznici dobit će priliku pohađati i neformalne programe obrazovanja u području upravljanja kvalitetom u tehničkim poslovnim subjektima, aditivnoj proizvodnji te u području umjetne inteligencije. Osobe s invaliditetom, pak, moći će pohađati program za strojarskog računalnog tehničara. Sve to stvorit će za nezaposlene i osobe koje se žele prekvalificirati, novi okvir znanja kojim će moći lakše doći do bolje plaćenih poslova.

Odaberi strojarstvo. Znanje koje je na cijeni. 

Više o projektu dostupno je na stranici  „STRuKA i TI“.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close