VijestiLifestyle

UČENICI I STUDENTI, PRIJAVITE SE! Grad Novalja raspisao natječaj za stipendije

Grad Novalja raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.


Prijaviti se mogu učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te udovoljavaju ovim uvjetima:

  • državljani su Republike Hrvatske
  • imaju prebivalište na području Grada Novalje u neprekidnom trajanju od najmanje tri (3) godine prije raspisivanja natječaja za stipendije
  • redoviti su učenici srednje škole, odnosno redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih i stručnih studija
  • redovno su upisali narednu akademsku godinu
  • savladali su nastavni program iz prethodne školske godine bez ponavljanja razreda (učenici)
  • imaju prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole minimalno 3,00 (učenici).

Sukladno Odluci o stipendiranju učenika i studenata Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja deficitarnim strukovnim zanimanjima smatraju se: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, konobar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar, prodavač, geodetski tehničar, medicinska sestra-medicinski tehničar.

Deficitarnim studijima smatraju: Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Studij kriminalistike, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehnički fakultet-studij strojarstva, Arhitektonski fakultet, Građevinski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Geodetski fakultet, Studij engleskog jezika, fizike, matematike, biologije, kemije, talijanskog jezika i informatike, Policijska akademija, Agronomski fakultet, Prehrambeno biotehnološki fakultet i Učiteljski studij.

Visina mjesečne stipendije je od 300 do 700 kuna, ovisno da li je riječ o učeniku ili studentu i da li se školuje na ili van otoka Paga.

Prijava se, uz traženu dokumentaciju, podnosi u roku 15 dana od dana objave natječaja. Više o uvjetima natječaja te načinu i obrascu za prijave pronađite na web stranici grada Novalje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close