Lifestyle

Učenici Gimnazije Gospić pobijedili na natječaju za izradu slikovnice na temu „Upoznajmo zajedno Europsku uniju“

Pod mentorstvom profesora Josipa Galešića učenici Gimnazije Gospić osvojili su prvo mjesto na natječaju za izradu slikovnice na temu Upoznajmo zajedno Europsku uniju.


Javni poziv za izradu stripa ili slikovnice, koji je imao za cilj osmisliti koncept kroz koji se na jednostavan način predstavljaju specifičnosti EU svim uzrastima, objavio je Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić. Prihvatljivi prijavitelji su bile (ne)formalne grupe mladih u dobi od 15 do 29 godina s najviše 7 pojedinaca.

Na natječaj je pristigao 31 kvalitetno i iznimno kreativno osmišljeni rad, od čega 15 stripova i 16 slikovnica. Odabrani tim stručnjaka na području slikovnice/stripa, hrvatskog jezika te likovne kulture i umjetnosti na temelju 4 kriterija (ostvarenost zadatka, tekst, kreativnost i originalnost te kvaliteta ilustracija) odabrao je pobjednički rad u svakoj kategoriji:

1.Kategorija: Izrada slikovnice “Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – tim “Gimnazijalci Gospić” iz Gimnazije Gospić ( Lea Prtenjača, Ema Filipović, Ivana Suknaić, Hela Radović, Ivana Štimac, Ana Mataija i profesor Josip Galešić kao mentor)

2.Kategorija: Izrada stripa “Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – tim “Ekipa” iz Srednje škole Krapina (Juraj Obrež, Nikola Vuzem, Luka Škrlec, Lara Cizel, Sandra Majsec, Petra Sučić, Lea Kovačec i profesorica Vesna Pušelj kao mentorica)

Predstavnici pobjedničkih projekata u obje kategorije biti će nagrađeni dvodnevnom posjetom Europskom parlamentu u Bruxellesu, a svi radovi timova mladih kreativaca biti će objavljeni u zborniku radova na web stranici www.ivana-maletic.com te dostavljeni zastupnicima u Europskom parlamentu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ured zastupnice u Europsskom parlamentu Ivane Maletić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close