VijestiLifestyle

Učenica OŠ Otočac Lana Škorić likovnim radom “Organska hrana” osvojila treće mjesto u Hrvatskoj!

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola.


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU dodijelila je nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovi roditelji i nastavnici koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole). Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske.

Naša županija ima veliki uspjeh. Naime učenica 1. razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, Područna škola Hrvatsko polje, Lana Škorić svojim likovnim radom „Organska hrana“ osvojila je 1. mjesto na županijskoj razini i 3. mjesto na nacionalnoj razini.

Priznanje za osvojeno 3. mjesto na nacionalnoj razini nagrađenoj učenici uručila je Martina Šuper, ravnateljica Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close