VijestiGrad ZagrebZdravlje

U Zagrebu osnovano Hrvatsko udruženje zdravstvenog turzima

Radi ubrzanja razvoja zdravstvenog turizma i pristupanja novim tržištima s ponudom najkvalitetnijih medicinskih usluga i tretmana, u Zagrebu je osnovano Hrvatsko udruženje zdravstvenog turizma (HUZT), čiji su osnivači organizacije i pojedinci koji na tom području rade desetljećima, a dosad su djelovali odvojeno kroz regionalne klastere i bez veće koordinacije, priopćeno je u petak nakon osnivanja HUZT-a.


Za predsjednika udruge izbran je Miljenko Bura, za prvog dopredsjednika Denis Kovačić, a obojica su bili pomoćnici ministra zdravstva zaduženi za zdravstveni turizam u dvije bivše vlade.

Najavljuju kako će jedna od glavnih aktivnosti udruge biti priprema projekata za sufinanciranje iz EU fondova u sljedećem financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine.

“Na taj način se mogu apsorbirati značajna sredstva i potaknuti strane investicije u tom obliku turizma visokih dodanih vrijednosti i velikih mogućnosti za zapošljavanje visoko kvalificirane radne snage, što je jedan od načina zaustavljanja odljeva najkvalitetnijeg zdravstvenog kadra u inozemstvo”, kaže Bura.

Ciljevi udruge su bolje korištenje termalnih resursa na kontinentu i povezivanje zdravstvenog turizma s ruralnim razvojem i proizvodnjom organske hrane kroz uključivanje nosioca te proizvodnje. Udruženje će poticati i provoditi usavršavanja članova HUZT-a radi usvajanja novih vještina neophodnih za kvalitetnu brigu o klijentima koji dolaze zbog zdravstvenih usluga iz dalekih zemalja, kaže se u priopćenju.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close