VijestiTehnologija

U Zagrebu ćete moći unajmiti automobil za 2,62 kune

Zagrepčani će od proljeća za vožnju gradom moći koristiti car sharing Spin City. Na raspolaganju će im biti 30 vozila, a za pronalaženje najbližeg i njegovo otključavanje dovoljan će im biti pametni telefon. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić podržava Spin City i ostale privatne inicijative kojima se unaprjeđuje mreža javnog prijevoza u Zagrebu


U sklopu Europskog tjedna mobilnosti predstavljen je Spin City, projekt koji u Zagreb dovodi car sharing. Usluga je to sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom. Zahvaljujući toj usluzi građani će se gradom moći kretati brže i jednostavnije.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izrazio je podršku Spin Cityju i ostalim privatnim inicijativama kojima se unaprjeđuje mreža javnog prijevoza u skladu s Razvojnom strategijom Grada Zagreba ZagrebPlan 2020.

Od proljeća iduće godine na zagrebačkim će ulicama biti raspoređeno 30 vozila – 10 na električni i 20 na klasični pogon. Uoči prvog korištenja usluge građani će se trebati jednokratno registrirati putem internetske stranice Spin City, a nakon toga su im potrebni samo vozačka dozvola i pametni telefon. Naime, pametnim telefonom će moći locirati najbliže vozilo i otključati ga. Kuda će ga i koliko voziti, ovisi o njihovim željama i potrebama, a tijekom vožnje mogu se i zaustavljati, primjerice da obave kupnju. Osnovna cijena korištenja je 2,62 kune po minuti.

Više čitajte na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close