Grad ZagrebTech

U Zagrebu ćete moći unajmiti automobil za 2,62 kune

Zagrepčani će od proljeća za vožnju gradom moći koristiti car sharing Spin City. Na raspolaganju će im biti 30 vozila, a za pronalaženje najbližeg i njegovo otključavanje dovoljan će im biti pametni telefon. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić podržava Spin City i ostale privatne inicijative kojima se unaprjeđuje mreža javnog prijevoza u Zagrebu


U sklopu Europskog tjedna mobilnosti predstavljen je Spin City, projekt koji u Zagreb dovodi car sharing. Usluga je to sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom. Zahvaljujući toj usluzi građani će se gradom moći kretati brže i jednostavnije.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izrazio je podršku Spin Cityju i ostalim privatnim inicijativama kojima se unaprjeđuje mreža javnog prijevoza u skladu s Razvojnom strategijom Grada Zagreba ZagrebPlan 2020.

Od proljeća iduće godine na zagrebačkim će ulicama biti raspoređeno 30 vozila – 10 na električni i 20 na klasični pogon. Uoči prvog korištenja usluge građani će se trebati jednokratno registrirati putem internetske stranice Spin City, a nakon toga su im potrebni samo vozačka dozvola i pametni telefon. Naime, pametnim telefonom će moći locirati najbliže vozilo i otključati ga. Kuda će ga i koliko voziti, ovisi o njihovim željama i potrebama, a tijekom vožnje mogu se i zaustavljati, primjerice da obave kupnju. Osnovna cijena korištenja je 2,62 kune po minuti.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close