Grad ZagrebLifestyle

U Zagrebu će se održati okrugli stol na temu : KAKO PODIĆI RAZINU SIGURNOSTI VOZAČA I KONTROLORA ZET-a?

Okrugli stol će se održati u srijedu 17. veljače 2016. u dvorani Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27 spočetkomu 10:00 sati.


Fizički i verbalni napadi, prijetnje oružjem, nažalost i ubojstva, svakodnevnica su rada vozača i prometnih radnika u javnom prijevozu europskih i svjetskih metropola. U posljednjih nekoliko mjesecu fizička ozljeđivanja vozača autobusa i tramvaja ZET-a kao i kontrolora karata primjetna su pojava u Zagrebu. Prema podacima Sindikata vozača i prometnih radnika u tijeku ove godine zabilježeno je 16 fizičkih i verbalnih napada na vozače autobusa, dva na vozače tramvaja i osam na kontrolore karata ZET-a.

Jesu li vozači autobusa i tramvaja ZET-a ugroženi? Koji su najčešći oblicu ugrožavanja vozača i kontrolora? Koje su „najopasnije“ autobusne i tramvajske linije? Imaju li vozači i kontrolori karata status „službene osobe“? Postoji li i kakva je politika sigurnosti ZET-a naspram sigurnosti vozača i prometnih radnika? Tko su kontrolori ZET-a i kakva je njihova edukacija? Imamo li kamere u autobusima i tramvajima ZET-a? Pomažu li kamere u prevenciji protupravnih ponašanja naspram radnika i imovine ZET-a? Jesu li kamere instalirane u svima autobusima i tramvajima? Što bi trebala biti standardna sigurnosna oprema u autobusima i tramvajima ZET-a? Što čini i Zagrebački holding na ostvarivanju sigurnosti vozača i prometnih radnika ZET-a? Što može učiniti gradska uprava na poboljšanju sigurnosti vozača i kontrolora karata? Kojim novim mjerama možemo podići razinu sigurnosti vozača i prometnih radnika ZET-a?.

Autobusni i tramvajski gradski prijevoz važna je komponenta kvalitete života u Gradu Zagrebu. . Unatoč tome vozači i prometni radnici trpe nasilje na radnom mjestu.
Uvjereni smo da ćemo kroz otvoreni dijalog uspjeti odgovoriti na broja otvorena pitanja i donijeti primjerene zaključke u interesu sigurnosti vozača i prometnih radnika ZET-a, ali i građana koji koriste javni gradski prijevoz.

Na okrugli stol pozvani su:

1. Sindikat vozača i prometnih radnikaRH, gospodin Anto Jelić,predsjednik
2. Policijska uprava zagrebačka,gospodin Goran Burušić,načelnik
3. Ministarstvo pravosuđa RH – Uprava za kazneno pravo i probaciju; gospođa Sanja Nola
4. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet: gospodin mr.sc. Dinko Bilić, pročelnik
5. Zagrebački holding d.o.o., gospođa Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave
6. Podružnica ZET; gospođa Ljuba Romčević – Žgela, voditeljica Podružnice
7. Hrvatski ceh zaštitara: gospodin Damir Funčić, predsjednik


 

Foto: mraclin.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close