Grad ZagrebTech

U zagrebačkom planetariju pogledajte kako će izgledati nebo u valentinovskoj noći

Danas u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se popularno predavanje za građanstvo na temu: ‘Zvijezde i planeti za Valentinovo’. Predavač je Ante Radonić, voditelj planetarija.


Ovom prilikom u kupoli planetarija otkrit će se kako će izgledati nebo u Valentinovskoj noći. Simulirat će se večernje nebo, kako će izgledati sredinom noći i pred zoru.

Posjetitelji će imati prilike vidjeti gdje se sada nalaze poznati planeti koje možemo pronaći na nebu golim okom. Primjerice, u tijeku večeri postaje vidljiv planet Jupiter, a pred svitanje najsjajnija je blještava Venera.

Moći će se otkriti i kako najlakše pronaći planete Mars i Saturn. Posebnu pažnju obratit će se na najsjajnije zvijezde stajačice i na najljepša zviježđa koja možemo promatrati u ovim zimskim noćima.


Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close