U Zagreb stiže fotografkinja koju je otkrio Dustin Hoffman i koju obožava Scorsese

Valentina Gojavić

Izložbu pod nazivom „Cinema/Portraits“ fotografkinje Brigitte Lacombe moći će se pogledati u Francuskom paviljonu od 13. rujna, piše Večernji list.


Veliko zanimanje javnosti vladalo je proteklog tjedna u Sarajevu za izložbu ugledne francuske fotografkinje Brigitte Lacombe, koja je otvorena u Nacionalnoj galeriji. Na izložbi pod nazivom „Cinema/Portraits“ izloženo je 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njene dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju.

U ovu iznimnu izložbu moći će se uvjeriti i ljubitelji filma u Hrvatskoj budući da stiže u Francuski paviljon u Zagrebu 13. rujna. Lacombe je počela raditi na filmovima 1975. godine kada je pozvana na set filma “Svi predsjednikovi ljudi” Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga i na filmski set “Bliskih susreta treće vrste” Stevena Spielberga. Cijenjena je zbog bliske suradnje s mnogim važnim redateljima (Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey, Wes Anderson, Spike Jonze…) te zbog portretiranja glumaca tijekom snimanja u njihovim ulogama i izvan njih (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert de Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix i drugi).

Posljednjih 25 godina surađuje s Martinom Scorseseom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu “The Irishman” (Irac), čija će premijera biti ove jeseni.

Više na Večernji list.

 

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Brigitte Lacombe / facebook

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u