U velikoj akciji kod Rijeke policija privela 70 migranata

RTL.hr

Iznad Plasa kod Rijeke bio je poveći broj policijskih vozila


Hrvatska policija izvela je akciju iznad Plasa kod Rijeke i privela oko 70 migranata. Pritom su se, prema riječima očevidaca, mogli čuti pucnji ispaljeni u zrak, a i na mjestu događaja bio je poveći broj policijskih automobila.

Ipak, iz Policijske uprave primorsko-goranske demantirali su takve navode te zamolili sve koji su čuli pucnjavu da to prijave na 192.

Nikakve pucnjave nije bilo, a policija normalno provodi nadzor i provodi postupanja nad stranim državljanima“, komentirala je Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Također, apeliraju da stanovnici uvijek prvo jave policiji saznanja koja imaju i da se nemaju razloga osjećati prestrašeno.

Potrebno je smirivati strasti u ovim osjetljivim trenucima, posebno nakon što je policijski dužnosnik nastrijelio migranta te mu nanio ozljede opasne za život. O tome je osobno na dan kad se nesretni događaj zbio izvijestio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kazavši da je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta te da je on teže ozlijeđen.

Posljednje informacije o tom slučaju govore da se policijski dužnosnik okliznuo i slučajno pucao, što je potvrđeno videosnimkom, popraćenom policijskim priopćenjem:

“Unatoč upozorenjima, grupa od dvadesetak osoba nije se zaustavila već se nastavila kretati prema policijskom službeniku zbog čega je on pokušao dozvati kolege pucajući u zrak. Zbog pucanja se okliznuo na mokroj i skliskoj površini, zatim je pao i prilikom pada ispalio još jedan hitac koji je pogodio jednog migranta.”

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u