ZnanostIzdvojeno

U Velebitskom kanalu pronašli kita: “Dug je 15-tak metara, zaronio je u oluju”

PRIZOR KOJI ODUZIMA DAH

Institut Plavi svijet objavio je na svojim Facebook stranicama prizor koji oduzima dah – fotografije kita o kojem se već danima priča na području sjevernog i srednjeg Jadrana.


Zahvaljujući dojavama građana, koji su se također uključili u potragu, u Jadranskom moru kod Starigrada-Paklenice Institut je u utorak pronašao kita.

Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon cijelog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice! Nažalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno, kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sljedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno, ali vridilo je”, naveo je Institut na svojim Facebook stranicama.

Kit kojeg su vidjeli je odrasla životinja, duga 15 ili više metara. Fizičko stanje nisu uspjeli provjeriti jer su bili s njim previše kratko, no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno.

“Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše, a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima”, naveli su iz Instituta.

Iz instituta pozivaju građane da im i dalje dojavljuju svoja opažanja kako bi mogli bolje i lakše pratiti pojavljivanje zanimljivih i rijetkih vrsta u Jadranu te ih zaštititi i očuvati.

https://www.facebook.com/blueworldinstitute/posts/10158732625619777

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Institut Plavi svijet

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close