Lifestyle

U Udbini završnica natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019.”

U Udbini traje natjecanje za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku”.


Od 2012. godine, ovo je osmo natjecanje po redu, a nositelj natjecanja ove godine je  Zapovjedništvo za obuku i doktrinu. Kvalifikacijsko i glavno natjecanje održat će se 9. i 10. svibnja 2019., a aktivnosti i pripreme u sklopu natjecanja provode se od 3. do 11. svibnja 2019. na prostoru vojarne “Josip Jović” i širem području općine Udbina.

Na natjecanju sudjeluju  82 natjecatelja iz postrojbi Hrvatske vojske, 20 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, a s obzirom da je ovo je natjecanje od 2014. godine međunarodnog karaktera, na njemu sudjeluje i 44 pripadnika partnerskih i savezničkih vojski i NATO strateških zapovjedništava.

Među natjecateljima je i osam žena iz Hrvatske te dvije strane natjecateljice, pripadnice oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Tijekom proteklog vikenda svi natjecatelji stigli su u Udbinu, upoznati su s rasporedom aktivnosti i naoružanjem koje će koristiti u sljedećih nekoliko dana.

Strani sudionici svoj boravak u Hrvatskoj, zajedno s pripadnicima MUP-a, započeli su izletom u Zadar, a nakon priprema očekuje ih kvalifikacijsko i glavno natjecanje na kojem će na stazi dugoj približno 40 km odmjeriti snage i pokazati svoju spremnost, znanje i vojničke vještine.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH / J.Cindrić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close