Tech

U traženju mina pirotehničarima pomažu miševi

U minskim poljima diljem svijeta pirotehničari pokušavaju iskoristiti svaku pomoć koja bi mogla doprinijeti spašavanju ljudskih života i rezultirati razminiranjem terena uz što manje žrtava. Tako su i pirotehničari u Kambodži dobili posebno pojačanje.


Kako piše Independent, njima su se u potrazi za minama pridružili miševi koji su se pokazali kao velika pomoć. U gotovo tri tjedna zajedničkog rada na pronalaženju mina rezultati su se znatno poboljšali. Na prostoru sjeverozapadne Kambodže, na kojem je od mina poginulo i ranjeno više od 15 ljudi, dva hektara očišćena su od eksplozivnih naprava.

Svakog miša na uzicama drže dva čovjeka, koji se nalaze u sigurnoj zoni, dok miš ordinira po opasnom terenu njuškajući i tražeći mine. Afrički gigantski torbasti miševi prijeđu i do 755 kvadratnih metara u jednom danu na minskim poljima, vrlo su zahvalni suradnici, a uz to i nikad nisu gladni jer o njima brigu vode njihovi ljudski kolege.


Tekst: večernji.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close