VijestiLifestyle

U tijeku su prijave na izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja na izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Rok za prijavu je 15. lipnja 2019. godine.


Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Tim projektom organizatori žele pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Udruga poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 15. lipnja 2019. godine na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na [email protected]  Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis.

Ovogodišnji izbor održati će se 12. listopada u gradu Ozlju a prijave se primaju do 30.lipnja 2019. godine.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Uzorne hrvatske seoske žene / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close