U Tehničkom muzeju u Zagrebu počinju “Dani Nikole Tesle”

Tena Brnad

U razdoblju od 29. do 31. siječnja Tehnički muzej „Nikola Tesla“ će raznovrsnim i bogatim programom obilježiti život i rad jednog od najvećih izumitelja u povijesti.


Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju počinju u utorak, 29. siječnja u 17 sati gostovanjem Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost. Predsjednica Udruge Dragica Mihajlović otvorit će natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost za 2019. godinu, nakon čega će se održati panel diskusija na temu Inovativni pristupi zaštiti okoliša i kakvoći življenja. Teme panel diskusije su Teslini izumi kao temelj inovativnog pristupa zaštiti okoliša, upotreba električnih vozila kao jedno od rješenja zaštite okoliša, potreba obnovljivih izvora energije u praksi, provedba koncepta održivog razvoja i cirkularne ekonomije i uloga obrazovanja u poboljšanju kakvoće življenja.

Drugog dana programa, u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati održat će se predavanje Davora Jadrijevića pod nazivom Val iz Tesline zavojnice, a dan kasnije, 31. siječnja, Renato Filipin će održati predavanje pod nazivom Muzeji i Teslina ostavština.

Ulaz na sva predavanja je besplatan, a više o događaju saznajte na Facebook stranici Dani Nikole Tesle.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: wikimedia commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u