Grad ZagrebKulturaIzdvojeno

U Tehničkom muzeju u Zagrebu počinju Dani Nikole Tesle

Ovogodišnji Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obilježavanja života i rada jednog od najvećih izumitelja u povijesti, započinju 4.2. i trajat će do 6.2.2020.


Program prvog dana manifestacije uključuje gostovanje Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost, panel diskusiju: „Suradnja tri grada: Zagreb, Sarajevo i Beograd“, proglašenje Ambasadora godine udruge, predavanje Gorana Marjanovića „Djelo Nikole Tesle u okviru najnovijih znanstvenih otkrića” te službeno otvorenje natječaja za Godišnju nagradu „Nikola Tesla – genij za budućnost 2020.“

Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ jedanaestu godinu zaredom će biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Natjecatelji će se moći iskušati u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, Kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i Projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Drugi dan manifestacije će se održati u srijedu, 5. veljače u Demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla, a program uključuje radionicu „Struji struja“ za djecu stariju od 8 godina i predavanje Renata Filipina: „Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost“.

Treći dan manifestacije će se održati u četvrtak, 6. veljače 2020. u kino dvorani Muzeja, a program uključuje:
Predavanje Ivana Kožara: „Teslini izumi u svijetu oko nas“

Broj mjesta je ograničen, a besplatne ulaznice podižu se na dan predavanja od 9 do 17 sati na blagajni Muzeja. Ulaznice je moguće i unaprijed rezervirati na telefon 01/4844-050 tijekom radnog vremena blagajne muzeja od 4. veljače 2020. Radionica je besplatna, a prijava nije potrebna.

Detalje o događanjima pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu Otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost pogledajte na linku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close