Zdravlje

U svrhu eksperimenta 12 dana jela samo banane

Nutricionistica Yulia Tarbath odlučila je 12 dana jesti samo banane, a cilj njenog eksperimenta bila je u prvom redu detoksikacija organizma, kako ona navodi, ali i nastojanje da dokaže svoju tvrdnju o tome da su banane dovoljno kvalitetna namirnica koju je moguće konzumirati duži period bez štetnih posljedica za zdravlje.
“Najprije sam primijetila veliko olakšanje u radu želuca, a onda sam postala i opuštenija, nisam osjećala stres, bila sam pozitivnija i kreativnija”; tvrdi Yulia.
Dodaje i to da je nakon nekoliko dana primijetila da se puno bolje koncentrira te da se lakše može fokusirati na obavljanje dnevnih obaveza. U dijeti, odnosno eksperimentu, joj se pridružio i uprug, a kako su inače oboje vegani, nije im bio preveliki problem neko vrijeme konzumirati samo banane.
Prije sam imala povišen šećer u krvi, probleme s probavom, patila sam od depresije, hormonskog disbalansa, nisam mogla zatrudnjeti… Kada sam promijenila režim prehrane sve je došlo na svoje mjesto, a dobila sam i dijete”, kaže Yulia.
Liječnici, međutim, opće je poznato, upozoravaju da radikalne dijete, kao što je i ova, nisu dobre, a pogotovo uzimanje samo jedne namirnice tijekom dužeg perioda. No, Yulia tvrdi da je uzimanje isključivo banana tijekom 12-dnevnog režima dobro za zdravlje. Barem njeno.


Tekst: Index

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close