VijestiScena

U švicarskom Zollikonu održana 19. po redu Lička večer

Devetnaesta po redu Lička večer koja se održala u švicarskom Zollikonu u subotu, 24. studenog 2018. godine i ovaj put ispunila je očekivanja, javlja moja-domovina.net


Ličko – slavonska kombinacija organizatora, koji su za ovu večer pozvali uz, u Švicarskoj dobro poznat sastav ‘Narodni dar’ i posebnu gošću iz Vinkovaca – Mariju Pavković Snašu pokazala se odličnim potezom.

Nakon što je večer počela ličkom ‘himnom’ – Vilom Velebita, u ime organizatora dobrodošlicu je gostima uputila gđa Ruža Studer Babić.

Uz pozdrav i zahvalu sponzorima koji su podržali organizatore najavila je i sljedeću, jubilarnu godinu kad udruga Lički sokol priprema poseban program. Na obljetnici će sudjelovati članovi KUU Gacka iz Ličkog Lešća koji će svojim kulturno-umjetničkim nastupom uljepšati jubilarnu večer.

Zajedno s organizatorima svoj dvadeseti jubilej proslavit će i ‘Narodni dar’, koji će za jubilej snimiti novi nosač zvuka i predstaviti ga na 20. Ličkoj večeri koja će se održati 23. studenog 2019. godine.

Oduševljena sam kad vidim vesele i rasplesane ljude. Mislila sam da su ovdje u Švicarskoj ljudi zatvoreni u svoje kuće, a slika je sasvim drugačija. Dvorana je ispunjena, od početka večeri društvo je odlično raspoloženo, ne ide se nikom doma, svi bi ostali i još se veselili, i lijepo je to vidjeti, rekla je ova cijelu večer odlično raspoložena i nasmješena Slavonka koja je, uz Narodni dar doista bila ‘šlag na torti’, rekla je Marija Pavković Snaša.

Na vrhuncu veselog raspoloženja sretnom dobitniku Mili Stepiću uručena je glavna nagrada tombole, dvije avionske karte Zürich – Zadar. Drugog dobitnika nagradne igre koju je sponzorirala gđa Dunja Turković izvukla je Marija Pavković. Tako je nagrada, tjedan dana ljetovanja u Vili Delija pripala gđi Anđi Levačić.

Ukusno pripremljena lička večera, odlično raspoloženje, susreti i razgovori s dragim ljudima i poseban osjećaj kad kući ideš u rane jutarnje sate sa srcem punim zadovoljstva je ono što život čini ljepšim. Uspjelo je to i ovaj put organizatorima ličke večeri i sigurni smo da će njihova jubilarna večer sljedeće godine biti jedna od onih za koje će se tražiti karta više.

Ono što ovu večer dodatno uljepša su štandovi u predvorju na kojima su gosti imali priliku oslastiti se kolačima gđe Snježane Schmid Matović kod koje se mogu naručiti kolači i torte za svaku prigodu. Neretvanske mandarine i ostali domaći proizvodi nudili su se na štandu Fein i Frisch, dok je svoje ručne radove ponudila gđa Gordana Wigger.

Domaćini ovih večeri, Mile Bobinac i Milan Dujmović pozivaju sve koji žele pomoći u organizaciji sljedeće godine i smještaju gostiju KUU Gacka da im se jave putem poruke ili poziva na brojeve: 079 286 33 79 ili 078 601 38 62Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: moja-domovina.net | Foto: Zdravko Tonković, Željko Stipić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close