U subotu vrhunac toplinskog vala

Tena Brnad

Danas malo stabilnije! Prijepodne sunčano, na zapadu tek uz malo oblaka. Puhat će slab jugoistočni vjetar, na Jadranu jugo. Najniža temperatura između 15 i 24.


Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj i dalje sunčano, te vrlo vruće, ali malo manje sparno nego danas. Puhat će slab, ali ugodan jugozapadni vjetar, a temperatura će doći do 33, 34 stupnja.

U Slavoniji poslijepodne malo više oblaka, ali i dalje pretežno sunčano. Ipak, rijetko je moguć poneki kratak, pljusak. Temperatura će biti oko 35, dakle vrlo vruće, ali i sparno, sa slabim vjetrom.

U Dalmaciji ostaje sunčano uz malo oblaka. Jugo će okrenuti na maeestral. Temperatura, na obali oko 31, u unutrašnjosti 34.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici sunčano i vruće. U unutrašnjosti Istre te u gorju moguć je poneki pljusak. Puhat će slabo jugo, koje će postupno okretati na maestral.

Za vikend na kopnu pretežno sunčano i vrlo vruće. U subotu je vrhunac toplinskog vala, dok su u nedjelju poslijepodne moguće lokalne oluje. Sljedeći tjedan počinje svježije i ugodnije, ali uz povremene pljuskove.

Na Jadranu sunčano. Noći će biti tople, temperatura se neće spuštati ispod 22, a dani vrlo vrući, oko 33 stupnja. Puhat će slab do umjeren maestral. Dok idući tjedan počinje burom..

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u