VijestiTurizam

U subotu svečano otvorenje „Adventa u Vukovaru“

U subotu, 1. prosinca u Vukovaru će u 17 sati svečano biti otvoren „Advent u Vukovaru“ i jedinstvena manifestacija „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ u sklopu koje će se u Vukovaru okupiti preko 600 djece iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima sve do 24. prosinca, kada manifestacija završava.


Također, u sklopu manifestacije, održat će se i posebna humanitarna akcija „Vukovarski adventski kalendar dobrote“ u sklopu koje će se za 24 vukovarske obitelji s više djece, tijekom cjelokupne manifestacije prikupljati blagdanski darovi koje će im, zajedno s božićnim drvcem i namirnicama za blagdanski stol biti uručene neposredno prije završetka manifestacije.

Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena – Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi, te plesne grupe Venera i Mambo. Uz Mažoretkinje grada Vukovara,  u sklopu otvorenja predstavit će se i predstavnici nacionalnih manjina iz Vukovara, uz izvedbe svojih božićnih  napjeva. Ovo je uistinu vukovarski advent pun ljubavi i zajedništva!, istaknuo je na netom održanoj najavnoj konferenciji za novinare Aleksandar Kovačević, producent manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.

Advent u Vukovaru“ i zasigurnu najposebniju ovogodišnju dječju adventsku manifestaciju u cijeloj zemlji – „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“, svečano će otvoriti gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Za sve produkcijske segmente brine agencija Organizatori bez granica, a nositelji cjelokupnog programa su Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara.

Program će se održavati  u grijanom šatoru postavljenom tik uz klizalište na Trgu RH gdje TZ grada Vukovara organizira i Božićni sajam te prigodnu ugostiteljsku ponudu. Radno vrijeme sajma će biti od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata.

Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu u šatoru će osim sajma biti organiziran i Kutak Djeda Božićnjaka. Program će se odvijati od četvrtka do nedjelje od 17 do 22 sata. Klizalište se otvara 6. prosinca kada će biti organiziran i poseban program Dočeka sv. Nikole.

Kompletan program i sve aktivnosti predstojećeg „Adventa u Vukovaru“ i manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ možete pratiti na: www.organizatori.hr/advent i na fb stranici: https://www.facebook.com/organizatoribezgranica/

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close