VijestiPolitika

U srijedu štrajkaju sve škole u Hrvatskoj

Čelnici prosvjetnih sindikata koji su u štrajku već više od dva tjedna u četvrtak su komentirali dogovor HDZ-a i HNS-a da se koeficijenti od 30. lipnja 2020., ukoliko cijela uredba do tada ne bude gotova, podignu za dva posto.


“Svjedoci smo da je jučer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljaka uspješno završio pregovore za čuvanje fotelja, za predsjedanje Europskom unijom. Pregovori koalicijskih partnera su imali svrhu, da jedni i drugi sjede u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja i očito su obje stranke stranke zadovoljne. Ovih dana očekujemo da predsjednik HDZ-a opet postane predsjednik Vlade, da pozove sindikate na sastanak, na pregovore i da sa sindikatima počne pregovarati o budućnosti, usuđujem se reći, naše domovine. Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske odazvat će se na pregovarački sastanak sljedeći tjedan te pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da mi konačno imamo prilku iznijeti naše argumente i naše prijedloge. Tek nakon završetka pregovora Vlade i sindiakta moći ćemo govoriti o nekim konačnim prijedlozima i zaključcima”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Kada dođu do zadnje točke pregovora, ono što će ostati zadnje na stolu će, rekao je Mihalinec, ponuditi svima zaposlenima koji su sudjelovali u štrajku da se o tome očituju.

Štrajk se nastavlja i idući tjedan, a u srijedu će ponovno štrajkati u cijeloj Hrvatskoj. Sindikati su najavili i prosvjed na Trgu svetog Marka u srijedu.

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close