VijestiTurizam

U Sieni predstavljena hrvatska kulturna baština

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji sudjelovalo je na sajmu kulturnog turizma World tourism event koji je održan u Sieni u razdoblju od 28. do 30. rujna 2018.


Sajam se održava već drugu godinu za redom u ovom gradu i to u prostoru muzeja Santa Maria della Scala, jednom od najvažnijih muzejskih i kulturnih centara Siene. Hrvatska je u sklopu nastupa na sajmu prigodno predstavljena promidžbenim materijalima s naglaskom na kulturu te gradove i lokacije pod zaštitom UNESCO-a. Prvi dan predstavljanja održana je i uspješna radionica s ciljem unapređenja kulturnog turizma, a na kojoj je sudjelovalo 60-tak agenata iz cijelog svijeta.

Hrvatska kulturno-turistička ponuda predstavljena je talijanskim i španjolskim agentima pa je tako za ukupno 20 agenata pripremljen poseban materijal s itinererima kulturno-turističkih atrakcija te s relevantnim turističkim brošurama. Cilj sajma bila je promidžba i vidljivost gradova i lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, s naglaskom na održivi razvoj, a isti je organiziran u suradnji s Udrugom talijanskih gradova i lokacija pod zaštitom UNESCO-a, općinom Siena te Talijanskom turističkom zajednicom (ENIT), dok se sljedeće godine sajam održava u Rimu. Dodajmo kako je Predstavništvo HTZ-a u Italiji tijekom rujna održalo prezentacije na temu nautike i kulture, dok će listopad obilježiti poslovni sajam u Riminiju te webinar i prezentacija na temu zdravstvenog turizma i wellnessa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ press | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close