VijestiTurizam

U Sieni predstavljena hrvatska kulturna baština

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji sudjelovalo je na sajmu kulturnog turizma World tourism event koji je održan u Sieni u razdoblju od 28. do 30. rujna 2018.


Sajam se održava već drugu godinu za redom u ovom gradu i to u prostoru muzeja Santa Maria della Scala, jednom od najvažnijih muzejskih i kulturnih centara Siene. Hrvatska je u sklopu nastupa na sajmu prigodno predstavljena promidžbenim materijalima s naglaskom na kulturu te gradove i lokacije pod zaštitom UNESCO-a. Prvi dan predstavljanja održana je i uspješna radionica s ciljem unapređenja kulturnog turizma, a na kojoj je sudjelovalo 60-tak agenata iz cijelog svijeta.

Hrvatska kulturno-turistička ponuda predstavljena je talijanskim i španjolskim agentima pa je tako za ukupno 20 agenata pripremljen poseban materijal s itinererima kulturno-turističkih atrakcija te s relevantnim turističkim brošurama. Cilj sajma bila je promidžba i vidljivost gradova i lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, s naglaskom na održivi razvoj, a isti je organiziran u suradnji s Udrugom talijanskih gradova i lokacija pod zaštitom UNESCO-a, općinom Siena te Talijanskom turističkom zajednicom (ENIT), dok se sljedeće godine sajam održava u Rimu. Dodajmo kako je Predstavništvo HTZ-a u Italiji tijekom rujna održalo prezentacije na temu nautike i kulture, dok će listopad obilježiti poslovni sajam u Riminiju te webinar i prezentacija na temu zdravstvenog turizma i wellnessa.

 

Izvor: HTZ press | Foto: wikimedia commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close