VijestiScena

U Senju otvorena 2. braniteljska izložba fotografija „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Gradskoj knjižnici Senj otvorena je izložba fotografija „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“, a traje do 1. rujna ove godine.


Autori izložbe su Mirna Smetana Škurla, Miroslav Martulaš, Marino Dobrina, Ante Španić, Dado Nekić, Krešimir Raguž, Alen Nađ i Mladen Rukavina, koji su ujedno i senjski branitelji koji se aktivno i uspješno bave fotografijom, a izložbom su predstavili motive Senja i okolice kao još jedan izraz svog domoljublja.

Izložbu je otvorio idejni začetnik cijeloga projekta Marino Dobrina izrazivši zadovoljstvo lijepom suradnjom senjske knjižnice i branitelja kojom nastaju ovakve nadahnute i emotivne večeri u kojima se stihom, glazbom i fotografijom slavi ljepota domovine i zavičaja kojima se s pravom ponosimo.

U ime autora izložbe publici se obratio Dado Nekić osvrtom na ponosne dane Oluje te je istaknuo kako je cilj izložbe i cijelog događaja staviti naglasak na ljepotu zemlje koju su branitelji obranili, na budućnost, na djecu koja dolaze, a u drugi plan staviti bol i patnju s ratišta.

Otvorenje su prigodnim recitalima kao i glazbenim nastupima uveličali Vjeko Raguž, Šimun Žarković i Luka Krmpotić.

Izložba „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“ prodajnog je karaktera, a sav prihod od prodaje bit će uplaćen Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Gradska knjižnica Senj

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close