AutomotoLičko-senjska županija

U PU ličko-senjskoj održan radni sastanak u vezi omogućavanja optimalne protočnosti prometa u zimskim uvjetima na cestama

S obzirom da su na području koje pokriva Policijska uprava ličko-senjska evidentirana tri klimatska područja, od umjerene mediteranske preko planinske do oštre kontinentalne klime, kao i činjenicu da područjem ove policijske uprave prolaze cestovni pravci koji spajaju sjever i jug Hrvatske, policijski službenici poduzimaju niz operativno-preventivnih aktivnosti poradi omogućavanja optimalne protočnosti prometa prilikom nastupanja zimskih uvjeta na cestama.


U cilju pravodobnog poduzimanja pripremnih mjera i radnji prije početka zimske sezone, a poradi što bolje uvezanosti i koordinacije sa službama koje skrbe o čišćenju i prohodnosti cesta danas je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj održan koordinativni sastanak s predstavnicima tehničkih jedinica Hrvatske autoceste, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste, Lika cesta, Državne uprave za zaštitu i spašavanje – centar Gospić, te predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Sastanak je otvorio voditelj Službe policije Josip Dujmović, koji je nakon uvodnog pozdrava iznio svima zajedničke ciljeve, a to su održavanje stanja sigurnosti i nesmetan i siguran prolazak za putnike.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Nikola Karić zadovoljan je prošlogodišnjom suradnjom svih službi za vrijeme zimskih uvjeta.

Sudionici sastanka zaključili su da je prethodnih godina suradnja bila uspješna i da će se i dalje tako nastaviti, te da su sve potrebne mjere i radnje obavljene, svi potrebni resursi osigurani kao i mehanizacija, stoga predstojeća zimska sezona može sigurno početi.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Povezane objave

Back to top button
Close