VijestiLifestyle

U ponedjeljak nema nastave u pet županija

U osnovnim i srednjim školama danas se održao drugi dan štrajka u kojemu je sudjelovalo više od tisuću obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, budući da je Vlada odbila zahtjeve dva školska sindikata o 6-postotnom povećanju plaća, piše 24sata.


Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je kako je u četvrtak štrajkalo 84,94 posto učitelja, dok je danas 88,17 posto zaposlenih u štrajku.

Prvi ciklus štrajka će trajati 10 dana, a ukoliko u tom periodu Vlada ne prihvati zahtjeve Sindikata za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto od kojeg neće odustati, sa štrajkom po županijama nastavljaju i dalje.

Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati drugi dan. Ovaj model nismo mi izmisli, iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu, a time će imati zorni prikaz građanskog odgoja i kako se boriti za sebe, rekao je Mihalinec.

Škole u pet kontinentalnih županija štrajkat će u ponedjeljak. To su Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija objavili su sindikalisti.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close