Turizam

U Plitvičkim dolinama turistička sezona kreće od Uskrsa

Iz Turističke zajednice općine Rakovica najavljuju da u travnju počinje turistička sezona. Tom prigodom kratko smo razgovarali s direktoricom Turističkog ureda gđom. Mirom Špoljarić.

Tradicionalno, početak sezone u Hrvatskoj se veže za Uskrs, pa tako i kod nas, u Plitvičkim dolinama. Prošlu godinu smo završili u plusu sa 4,3% više noćenja odnosno 152 762 dolaska i  256 513 noćenja. Otvaraju se kampovi, mali obiteljski restorani sa smještajem, hotel i velik dio obiteljskog smještaja. Svi oni očekuju bolju sezone pa tako i mi, a najmanje porast kao i prošle što iznosi oko 4-5  %.

Ove godine Rakovica je ponovno veliko gradilište, a odgovorni se nadaju da će sve otići u pravom smjeru. Povećanje količine obiteljskog smještaja ove godine znači da u Plitvičkim dolinama postoji četiri novo registrirana objekta. Osim toga, najavljuju se i novi sadržaji.

Vesele nas aktivnosti na dodatnim sadržajima privatog sektora koji će svoju punu afirmaciju tek doživjeti; konjički klubovi, adrenalinski sportovi, Ranch Dolina jelena i drugi. Turistička zajednica se brine o sustavu biciklističkih staza, turističkom vođenju kule Stari grad Drežnik, održava šetnice kanjonom Korane a ove godine ponovo se pokrenulo pitanje obnove Stipića mosta.  S obzirom da je velik broj zainteresiranih vjerujemo da će most uskoro povezati Smoljanac i Drežnik Grad odnosno Općinu Plitvička Jezera i Općinu Rakovica.

Po pitanju događanja, prvi je Uskrsni sajam u Plitvičkim dolinama, a direktorica gđa. Mira Špoljarić tajnovito najavljuje i interesantno događanje koje se priprema na lokalitetu Starog grada Drežnika.

Riječ je o promoviranju destinacije Plitvičke doline koju ćemo provesti kroz događanje kod kule Starog grada Drežnika. Kula je neiskorišten turističkih potencijal, kao i rijeka Korana podno kule, što ćemo pokušati istaknuti i iskoristiti za kreativno osmišljen program. Više informacije ćete znati uskoro, a za sada samo mogu najaviti da će se događanje održati u mjesecu lipnju 2017. godine.

 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close