ZdravljeIzdvojeno

U ovom hrvatskom gradu je najviša smrtnost od koronavirusa

BILI SU STARIJE ŽIVOTNE DOBI I KRONIČNI BOLESNICI

Udio preminulih od covida u Hrvatskoj u donosu na broj smještenih u bolnice varira od jedan posto u Varaždinu do više od 18 posto u Osijeku, piše u ponedjeljak Jutarnji list.


U hrvatskim bolnicama od pojave prvog slučaja koronavirusa, 25. veljače, do 30. rujna bila su hospitalizirana 2793 pacijenta, od kojih je 278 preminulo.

To znači da je stopa bolničke smrtnosti od covida-19 (Hospital Fatality Rate, HFR) u Hrvatskoj 9,95 posto, a preminuli pacijenti uglavnom su bile osobe starije životne dobi koji su, k tome, bili i kronični bolesnici. Trenutačno je u našoj zemlji 289 osoba na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.

Najveću stopu smrtnosti bilježi KBC Osijek, gdje je preminulo 46 od 253 hospitaliziranih pacijenata, što znači da je stopa smrtnosti 18 posto. Slijede KB Dubrava, gdje je preminulo 28 od 166 pacijenata, što znači da je HFR 17 posto te KBC Split, gdje je preminulo 78 od 474 hospitaliziranih, odnosno HFR je 16,5 posto.

Nijedna hrvatska bolnica ne bilježi stopu smrtnosti pacijenata s dijagnozom covida-19 veću od 20 posto pa se bez obzira na sve naše probleme u borbi s koronavirusom moglo reći da dosad “nismo loše prošli”, donosi Jutarnji list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close