KulturaIzdvojeno

U Otočcu uskoro izložba “Pregled arheoloških lokaliteta kroz fotografiju u dolini Gacke”

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i Muzej Gacke organiziraju izložbu „Pregled arheoloških lokaliteta kroz fotografiju u dolini Gacke“ koja je dio višegodišnjeg projekta izrade arheološke topografije Grada Otočca. Otvaranje izložbe održat će se u petak – 4. ožujka 2022. – u 19 sati u izložbenoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.
Izložbu čini sinteza najvažnijih lokaliteta – 20 lokaliteta na 58 fotografija – koji svjedoče o raznovrsnosti i bogatstvu kulturnog naslijeđa, a poredani su kronološki – od prapovijesti do novog vijeka.
Većina arheoloških lokaliteta koji su dio ove izložbe nije istražena niti uvrštena u Registar kulturnih dobara, a konkretna arheološka iskapanja dat će nova saznanja o njima. Izložba ostaje otvorena do 4. travnja 2022.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close