Ličko-senjska županija

U Otočcu oštrim predmetom oštećen automobil, svađa i vika na području Gospića

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA

Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. travnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, jedna prometna nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.


Nepoznati počinitelji su tijekom svibnja i lipnja 2019. godine u šumskom predjelu Brloške Dubrave, te tijekom lipnja i srpnja 2019. godine u šumskom predjelu Brinja, posjekli i otuđili više stabala bukve, graba i jele, u vlasništvu pravnih osoba sa sjedištem u Otočcu i Brinju.

U petak u Otočcu nepoznati počinitelj oštetio je oštrim predmetom blatobran i poklopac prtljažnika osobnog automobila u vlasništvu 20-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe, a dogodila se na području Senja.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U subotu je dvoje građana u Senju dragovoljno predalo automatsku pušku, 214 komada raznog streljiva i tromblonski nastavak, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.  

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju iz PU ličko-senjske.                                                              


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close