KontinentalniVijestiTurizam

U općini Orle svečano otvorene 85 kilometara duge konjičke staze

SINERGIJA SPORTA, REKREACIJE I TURIZMA - NADOMAK ZAGREBA

“Ovo je povijesni dan za općinu Orle koji nam donosi veliku priliku za razvoj ruralnog turizma. Imamo više od 200 kilometara konjičkih staza, od čega je označeno 85 kilometara”, istaknuo je načelnik Ervin Vujica te dodao kako je Općina sa zadovoljstvom podržala ovaj projekt koji je temelj za dugoročnu turističku ponudu.


“Imamo prve tzv. turističke table, želimo pružiti svim jahačima dobrodošlicu ovdje, a za one koji će duže ostati i smještaj. Želimo da se osjećate ugodno i da nam što duže ostanete”, dodao je Vujica te zahvalio konjanicima iz svih krajeva Hrvatske koji su nazočili otvorenju konjičkih staza. Tom prilikom je i načelnik Vujica  jedan dio označenih staza prošao jašući sa ostalim sudionicima.

Pokretač ideje i realizacije projekta Željko Matejčić, suosnivač CSBA akademije i zapovjednik Kravat pukovnije rekao je kako su ovim projektom “zakomplicirali” život onima koji vole brzo voziti jer je trenutno ograničenje brzine u općini 40km/h, zato što će sve češće biti prisutne grupe jahača.

“Morali smo obilježiti staze i ceste kako bi ljudi znali da su tu konji i konjanici. Želimo omogućiti sigurno jahanje po ovim našim prekrasnim terenima i siguran sam da će Orle biti prva destinacija u ovom dijelu Hrvatske na koju će dolaziti konjanici. Kreirali smo jednu posebnu sinergiju sporta, rekreacije i turizma”, istaknuo je Matejčić.

Vlasnik konjičkog centra Miklin, Ivan Miklin zahvalio je svim pristiglim jahačima, kao i Općini Orle na suradnji.

“Cilj nam je promovirati ovo prekrasno mjesto kako bi što više ljudi, iz Hrvatske, ali i iz svijeta uživalo u njegovim blagodatima.  Važno je spomenuti i kako staze prolaze uz naseljena mjesta i nude lokalnom stanovništvu mogućnost prodaje domaćih proizvoda”, dodaje Miklin.

U Orle su prilikom otvorenja pristigli mnogobrojni jahači iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i poznato glumačko lice Dušan Bučan, koji je prije dvije godine na konju prošao rutu od Hrvatske sve do Crnog mora. Događaj su pjesmom i plesom upotpunili KUD Slavuj iz Bukevja i KUD Veleševec, a u organizaciji su sudjelovali i Klub žena Orle, Udruga mladih Orle te Klub mladih Veleševec.

 

 

 

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close