Ličko-senjska županijaVijestiKulturaPromo

U Novalji otvorena izložba „Naši otočani u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“, još ju stignete pogledati

U CENTRU ZA KULTURU GRADA NOVALJE

Ovogodišnja 15. po redu Noć muzeja zabilježila je nevjerojatan odaziv od preko 218000 posjetitelja, a u njoj je sudjelovao i Gradski muzej u Novalji.


Prošlog petka u muzeju je održana izložba „Naši otočani u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“, na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti fotografije otočkih branitelja kao i novinske članke iz ratnih dana. Osim navedene izložbe, svi su mogli razgledati i druge muzejske zbirke i jedinstveni podzemni rimski vodovod.

Izložbu „Naši otočani u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“ postavila je voditeljica muzeja, Jelena Šćiran uz pomoć otočkih branitelja i članova njihovih obitelji, koji su posudili materijale potrebne za izložbu.

Dražen Peranić, ravnatelj Centra za kulturu, pozdravljajući posjetitelje, istaknuo je:

Ovo je prilika da se prisjetimo tih slavnih dana stvaranja hrvatske države. Prilika je da se zahvalimo svima koji su sudjelovali u obrani države, a posebno onima koji su dali svoje živote. Imali smo čast doživjeti najslavnije stranice naše hrvatske povijesti. Pokazali smo da, kad nas vodi domoljublje, možemo sve. Zato budimo ponosni na slavnu povijest hrvatske vojske koja je u Domovinskom ratu pobijedila.

U nastavku pogledajte neke od fotografija sa izložbe koja je otvorena do 17. veljače.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Grad Novalja - službena stranica, Centar za kulturu Grada Novalje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close