U nekim dijelovima zemlje bit će tmurno i kišovito, no možemo se nadati sunčanim razdobljima

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Preko nas se premješta frontalni poremećaj i lokalno širem riječkom području i gorju donosi obilne količine kiše


Dok mnogi izborne rezultate tumače i (ne)povoljnim vremenskim prilikama i južinom, preko nas se premješta frontalni poremećaj i lokalno širem riječkom području i gorju donosi obilne količine kiše. No, vlaga će nam povremeno pristizati i idućih dana u zapadnoj zonalnoj struji, ali se barem možemo nadati sunčanim razdobljima.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne tmurno i kišovito. Moguća je obilna kiša na zapadu, a lokalno još uvijek i nevrijeme. Najmanje oborine bit će u Dalmaciji. I dalje umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, ali na kopnu prolaskom fronte u naglom okretanju na sjeverozapadni vjetar, pri čemu može biti jakih, moguće i olujnih udara.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj počet će se raskidati tmurni oblaci, barem djelomično razvedravati, najprije na sjeveru. Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a bit će svježije nego jučer, osobito prema večeri.

Slično i na istoku, gdje će se također postupno razvedravati, ali još rano prijepodne može biti grmljavinskih pljuskova i prolazno jakog sjeverozapadnog vjetra s kojim će osvježiti.

U Dalmaciji u drugom dijelu dana barem djelomice sunčano, uglavnom suho, tek tu i tamo koja kap moguća prema sjeveru i to u zaleđu. Jugo slabi, a temperatura slična ili za nijansu viša, oko 21-22 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju kiša sve rjeđa, a ubrzo će uslijediti smanjivanje naoblake i razvedravanje. I vjetar će oslabjeti pa će biti i malo ugodnije nego danas s temperaturom između 18 i 22 °C, malo niže u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Bit će na kopnu više sunčana vremena, ali i dalje ostaje nestabilno. Novi se pljuskovi očekuju najprije s utorka na srijedu, a zatim čini se i u danima vikenda. Jutra svježija, a danju ostaje razmjerno ugodno.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, ali će neverina biti potkraj utorka na sjevernom dijelu, a u srijedu prolazno i južnije. Do vikenda uglavnom suho, ali uz novo jačanje južine u petak koje najavljuje novu promjenu.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close