Izdvojeno

U nastavku dana sve više oblaka, a prema večeri i sve češća kiša i pljuskovi

VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Uz približavanje novog frontalnog sustava danas će se sa zapada skupljati sve više oblaka pa će prema kraju dana u unutrašnjosti kiša i pljuskovi biti sve češći, lokalno i obilni.


Danas na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz porast naoblake sa zapada. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz obalu zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve više oblaka, a prema večeri i sve češća kiša i pljuskovi, u noći i lokalno izražena nevremena. Puhat će slab do umjeren, prolazno i jak sjeverni vjetar, a temperatura tijekom dana oko 23 stupnja, ali navečer osjetno svježije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nešto oblačnije u odnosu na jučer. Poneki pljusak je tijekom dana moguć oko slavonskog gorja, a zatim će navečer i u noći na petak kiša i pljuskovi biti sve češći. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura od 22 do 24 stupnja.

U Dalmaciji većinom sunčano i ugodno toplo s temperaturom između 24 i 26 stupnjeva, lokalno i malo toplije. Puhat će slab do umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, dok će u gorju već od sredine dana biti kiše i pljuskova, navečer i obilnih. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, na moru i jaka bura. Temperatura u gorju od 18 do 22, uz obalu između 22 i 25 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U kopnenim predjelima će kiša do petka ujutro uglavnom prestati, a zatim je moguć još poneki lokalni pljusak iako će se većinom razvedravati. Novo jače naoblačenje sprema nam se već u nedjelju, bit će i kiše, lokalno i obilne. Temperatura u početku bez promjene, a zatim osjetno svježije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u početku većinom sunčano, a zatim od nedjelje povremena kiša i pljuskovi, u novom tjednu lokalno i obilni. Puhat će umjerena, prolazno i jaka bura i sjeverozapadnjak, a temperatura ostaje oko 24, 25 stupnjeva.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close