VijestiScena

U Muzeju Like otvorena izložba “Ljepota lažnog sjaja”

Ljepota lažnog sjaja” izložba je koja javnosti pokazuje krivotvorine djela nekih od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih, ali i svjetskih likovnih umjetnika.


Na ovoj izložbi koju su postavili policijski Muzej i gospićki Muzej, pokazana su zaplijenjena djela najjačih hrvatskih i svjetskih  umjetnika, točnije 31 slika i dvije skulpture. Prva izložbe postavljena je 2016.godine i ovo joj je 7 postav. Na otvorenju izložbe bio je Dubravko Novak, nekada načelnik PU ličko-senjske,a sada načelnik Policijske akademije, zatim načelnik PU ličko-senjske Josip Biljan i ravnateljica Muzeja policije Helena Biočić.

Voditeljica policijskog Muzeja Biočić istaknula je da je 2009.godine policija sa sudovima dogovorila da se zaplijenjene slike ne uništavaju već da se dodijele Muzeju policije  koji u zbirci ima sedamdesetak djela.

Inače Muzej policije djeluje pri Policijskoj akademiji čiji je načelnik Dubravko Novak. Istaknuo je da ova izložba ima i preventivnu i edukativnu ulogu. Preventivna u tom smislu da se svatko od nas, kada ju pogleda, zapita što visi na njegovom zidu. Odnosno poziva ljude da budu posebno oprezni pri kupovini umjetničkih djela jer prema nekim procjenama na tržištu se, od ukupnog fundusa slika,  vrti od 30%, pa čak do 60% krivotvorina.

Više na Lika express

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ljepota lažnog sjaja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close