VijestiZdravlje

U Ministarstvu zdravstva cijepljeno 63 posto zaposlenika, 11 posto preboljelo koronu

U Ministarstvu zdravstva je 74 posto zaposlenika imuno na covid-19 – cijepljeno je njih 63 posto, a 11 posto je preboljelo koronu – pokazuju najnoviji podaci iz sveobuhvatne ankete među zaposlenicima, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravstva.


Nakon inicijalne ankete cijepljenih protiv covid-19 u Ministarstvu zdravstva koja je pokazala nisku razinu cijepljenosti zaposlenika, najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na covid-19“, ističe u priopćenju Ministarstvo.

Kažu kako je ranije prikupljanje podataka bilo nepotpuno zbog odsustva većeg broja zaposlenika radi korištenja godišnjih odmora i izostanaka iz drugih razloga, te dijelom i zbog nepravodobnog izjašnjavanja zaposlenika.

“Stoga nakon cjelovitog istraživanja sada imamo prigodu vidjeti stvarno stanje broja cijepljenih i onih koji su preboljeli covid-19”, ističu u Ministarstvu zdravstva.

Pri anketiranju se, kako navode, vodilo računa o zaštiti osobnih podataka i činjenici da je riječ o informaciji o zdravstvenom stanju svake osobe, ali su također zaposlenici upućeni u značenje javnog komuniciranja pravog stanja procijepljenosti u ministarstvu koje upravlja zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj.

“Zahvalni smo zaposlenicima koji su se cijepili i koji su pristali na anketu kako bismo u javnosti prikazali stvarnu sliku procijepljenosti u Ministarstvu zdravstva. Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv covid-19”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Naglasio je kako je ministarstvo potaknulo sve zdravstvene ustanove na organizaciju predavanja za svoje zaposlenike na temu važnosti cijepljenja, njegovog utjecaja na zaštitu vlastitog i tuđeg zdravlja, te potrebe zajedničkog djelovanja na učinkovito suzbijanje zaraze.

“Pritom ne zaboravljamo niti na ‘vlastito dvorište’. Sljedeći tjedan započinju predavanja i u Ministarstvu zdravstva za sve naše zaposlenike. Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu i pacijentima i zaposlenicima”, istaknuo je ministar Beroš.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close