Scena

U ljetnom roku 19 srednjoškolskih programa nije odabrao ni jedan učenik

Završen je ovogodišnji ljetni rok za upis u srednje škole. I dok se u pojedinima tražilo mjesto više, 19 srednjoškolskih programa nije odabrao niti jedan učenik. Riječ je uglavnom o pomoćnim strukovnim zanimanjima.


Mjesec srpanj za osmaše je vrlo stresno razdoblje, jer, vrijeme je da donesu odluku o tome koje će biti njihovo srednjoškolsko usmjerenje. Po završetku odabira škola u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole, 13. srpnja, objavljene su i konačne ljestvice upisa u srednje na ovogodišnjem ljetnom roku.

I dok je u pojedinim školama vladala borba za mjesto više dio srednjoškolskih programa na netom završenom upisnom roku nije odabrao upisati niti jedan školarac. Prema podacima koja je za Srednju.hr ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječ je o 19 srednjoškolskih smjerova u 13 županija i gradu Zagrebu.

Među smjerovima u koje nije upisan niti jedan učenik, prevladavaju pomoćna strukovna zanimanja, poput pomoćnog pekara, stolara, vrtlara te kuhara, slastičara, alatničara, cvjećara…

Kako nada uvijek umire zadnja, tako još uvijek postoji šansa da netko od budućih srednjoškolaca zasjedne u te klupe. Osmaši koji se nisu uspjeli upisati u srednju na ljetnom upisnom roku, sreću mogu okušati na jesenskom. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave programa na tom drugom roku započinju 21. kolovoza. Učenici programe biraju od 27. a konačne rang liste bit će objavjene 29. kolovoza.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close