LokalnaPolitikaIzdvojeno

U ličkom Domu za starije i nemoćne – nema tople vode! Jel ovo zaista moguće u 21. stoljeću?

ŠOKANTNO

Ravnateljica Doma za starije osobe Ličko-senjske županije Ivanka Stilinović poslala je priopćenje o teškom stanju u domovima u Lici koji su pod njenim upravljanjem kao i upravljanjem cijele ustanove Ličko-senjske županije


 

U opširnom priopćenju objašnjava kako je zatekla dom u lošem stanju finacija, s enormnim dugovima koji su trenutno 5 milijuna i 900 tisuća kuna. Podsjetimo, Dom za starije osobe Županije ličko-senjske sa sjedištem u Gospiću u svom sastavu ima tri Podružnice; Podružnicu Otočac, Podružnicu Udbina i Podružnicu Senj u izgradnji.

Stilinović je naslijedila ravnatelja kojeg nije imenovala imenom i prezimenom, i to 18. ožujka 2022. godine. Priopćenje je objavio portal Lika Express, a moglo bi ga se nazvati političkim priopćenjem s obzirom da navodi imena bivšeg i aktualnog župana koji trenutno vode veliki medijski rat, i Dom za starije i nemoćne im je samo jedna od tema.

Suludo bi bilo ovaj put preko priopćenja Doma za starije i nemoćne davati medijski prostor jednoj ili drugoj političkoj strani u njihovom osobnom obračunu, pa ćemo biti objektivni i objaviti samo najšokantnije iz priopćenja Stilinović a što se odnosi na javni interes.

“Istina je,… da smo od subote popodne bez tople vode”

Političke bitke se vode od pamtivijeka, i žrtve su obično građani. Ništa drugačije nije u Lici, niti danas, niti pred godinu dana. “Nova” vlast u županiji sve češće pokazuje diktaturski model vladavine, i svakako uspješno usvaja modele koji su Liku doveli na najgore mjesto na većini ljestvica u Hrvatskoj, bile one ekonomske, gospodarske, političke,… no pustimo sad to.

Trenutno, žrtve sukoba i lošeg upravljanja jedne, druge, ili treće vlasti, su oni koji su slabo pokretni, bolesni, napušteni, i najslabiji među nama – naše bake, djedovi, prabake, pradjedovi. Iste te bake, djedovi, prabake i pradjedovi, ljudi su koji su odgojili Liku, othranili mnoge Ličanke i Ličane, i sada ide najšokantnije.

Ravnateljica Stilinović, u svom priopćenju tvrdi:

 Istina je,  prema navodu bivšeg župana Darka Milinovića: 

  • da smo od subote popodne bez tople vode (za sutra je dogovorena isporuka goriva koja bi pokrila ljetni period) koja se trenutno zagrijava lož uljem što je najskuplji mogući način grijanja, jer se sve ove godine nitko nije potrudio pronaći alternativni učinkoviti način grijanja (to isto ima svoje razloge jer postoje indicije da su nabavljane veće količine goriva nego što su potrošene), te da su ostali neplaćeni dugovi prema INI od prošle godine 700 tisuća kuna.

  • da je u prva tri mjeseca 2022. potrošeno 80 tis. litara goriva, te da dobavljači odbijaju isporuke dok se ne podmiri dio zatečenog dugovanja,

Dobro ste pročitali, u 21. stoljeću, lički dom za starije i nemoćne više nema tople vode za najslabije i najosjetljivije stanovništvo koje im na mjesečnoj bazi plaća usluge od svojih ionako skromnih primanja, među ostalim i tu toplu vodu. Danas je 28. lipnja, a nova vlast u Domu funkciju je preuzela od prošle 18. ožujka, kako sami navode. Vode je nestalo u vrijeme ravnateljice Stilinović, koja kaže da će isporuka biti danas. Danas je utorak, a vode nije bilo u nedjelju i ponedjeljak.

Politika je potpuno uništila Ličko-senjsku županiju, danas je to jasnije nego ikad. Danas kad za stare i nemoćne više nema tople vode, to je jasnije nego ikad.

Podsjetit ćemo sve građane Ličko-senjske županije, iz svih 8 općina i 4 grada, da su glasači iz Domova za starije i nemoćne, iznimno poželjni glasači na dan izbora kad se biraju sve lokalne vlasti u Ličko-senjskoj županiji. Danas, kad tim istim glasačima, treba topla voda, tople vode nema. Dugovi… nitko ništa ne zna.  Nitko nije kriv, niti sadašnji, niti bivši, možda su krivi budući?

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close