Ličko-senjska županijaZdravlje

U Ličko-senjskoj zaraženo još deset osoba, preminula 51-godišnja Gospićanka

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata zaraženo je još deset osoba, a covidu-19 u riječkom KBC-u podlegla je 51-godišnja Gospićanka, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.


Ravnateljica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da se pacijentica do izrazitog pogoršanja bolesti liječila u Gospiću. Covid joj je potvrđen kada se pripremala za hitnu operaciju, a nakon operacije se zbog covida-19 razvila upala pluća.

Unatoč svoj skrbi koja joj je pružana, upala pluća se razvila i jučer je premještena u respiratorni centar u Rijeci, gdje je umrla”, rekla je Čubelić dodavši da je u bolnici u Gospiću toj pacijentici prije pet dana, također od covida, umrla majka.

Testiranje je provedeno nad 138 osoba, a koronavirus je potvrđen kod četvero Gospićana, po dva slučaja imaju Otočac i Karlobag, te po jedan Senj i Korenica.

Sada je 127 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju u Gospiću je 27 pacijenata.

U tijeku je epidemiološka obrada novooboljelih i njihovih kontakata, a pod mjerom samoizolacije je 298 ljudi.

Od početka pandemije u toj je županiji registrirano 4280 oboljelih, 140 umrlih i 4013 izliječenih.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close